20.5.2011 - Forever Fond Sissy

Žádná z načich kočiček nemá tak málo fotografií ze svého dětství jako Sissy a za všechno můžu já. Po výstavě v Kongresovém centru jsem po rozsáhlých diskusích se zkušenými chovateli dospěla k závěru, že musím Sissy zkrásnit. Namísto obyčejného tamponku s převařenou vodou, který používám na čištění okolí očí běžně, jsem zaujata vychvalováním na internetu a zasvěcenými radami ze všech stran napatlala pod oči speciální vybělovací gel na čištění skvrnek od slziček. Sissy měla nepatrné hnědavé flíčky u vnitřních koutků očí.  Poctivě jsem  dodržovala předepsaný  režim a dle návodu každý den pilně patlala a patlala. Kýžený výsledek se nedostavil. Když Sissy za tři dny uviděl manžel, překřtil ji na Ramba. Pokusila jsem se přezdívku zjemnit na "Rainbow", ale neprošlo to. Sissy vypadala jak indiánský válečník. Až pozdě jsem zjistila, že maličkými písmenky je na krabičce napsáno, že obsahuje peroxid !!! Všechny černé konečky chloupků pod očima se Sissy zabarvily do rezava, zrzavé byly i vousky u kořínků a vnitřní strana paciček. Sissy si jako správná čistotná holka poctivě gel rozetřela po celém čumáčku.....

Pokorně jsem se vrátila k tamponku s čistou vodou a čekala, až bude zase Sissy pouze dvoubarevná. Přezdívka Rambo ji už asi zůstane, chloupky se ale už naštěstí vyměnily a tak je opět Sissy líbezná černo stříbřitá holčička.

 

 

 

 

 

 

 

18.5.- Bonnie má koťátka

V noci z 18. na 19. května se narodila Bonnince její první koťátka. Vzorně se stará o jednu holčičku a tři kluky. Všichni mají černě mramorované kožíšky.

 

Šťastná maminka

 

 

16.5.- Frankie Igmu Sapa* CZ

 

 

15.5. - Farao Igmu Sapa* CZ

 

 

 

 

 

5.4. 2011 - Fredie Sam je těžce nemocný

Vážně onemocněl tečkovaný kocourek Fredie Sam. Během několika dnů postupně přestal ovládat zadní nožičky. Opakované vyšetření u vetrináře nepřineslo žádné vysvětlení jeho stavu. Když už zcela ztratil kontrolu nad zadními končetinami,  vyžádali jsme si tomografické vyšetření v narkóze. Ani to jednoznačně neodpovědělo, co je příčinou. Nicméně po vyloučení všech ostatních možností se lékaři shodli na diagnóze - otok míchy. Prognóza nebyla nijak příznivá. Po aplikaci kortikoidů se však poznenáhlu stav začal obracet k lepšímu. Přiznám se, že při jeho prvních vratkých krocích jsem se neubránila slzám radosti. V současnosti už zase běhá, jako před nemocí. Vzhledem k tomu, že mu celá rodina v době jeho marodění snášela všemožné laskominky a krom toho ještě modré s nebe, je z něj pěkně rozmazlené kocouřisko .

Takhle vypadal Sam před nemocí

 

3.4.2011 - Ashlinka má pět koťátek

Ashlie si opět pořídila rodinku. Když jsme před dvěma měsíci zjistili, že si otevřela dveře do "pánského apartmá" k Andymu, neměli jsme zrovna velkou radost. To, že mrouká jsme zjistili bohužel až potom, co o tom došla informovat svého vyvoleného. Měla naplánovanou baby-pauzu, aby se zotavila, nabrala sílu a mohla se předvést na výstavě. Náš názor ji zjevně příliš nezajímal.

Aby vše dobře dopadlo, dostávala po celou dobu březosti granule určené pro koťátka a hodně masa.

Miminka přišla na svět k ránu 3.4. Porod proběhl bez potíží, jen poslední mramorovaná kočička měla obrácenou polohu bříškem nahoru  a tak jsme museli při jejím příchodu na svět pomoci.

Šťastná a spokojená Ashlinka teď tedy opatruje jednoho mramoráčka a čtyři holčičky. Dvě tečkované, jednu mramorovanou a také kouřovou.

27. 3. 2011 - Sofi má koťátka

V noci 27. 4. se Sofince narodilo sedm koťátek. Mramoráčků je pět. Jedna kočička a čtyři kocourci. Tečkovaného brášku má i puntíkatá holčička, která se narodila jako první. Její příchod na svět byl hodně těžký. Sofi byla po třech hodinách kontrakcí už velice vyčerpaná a když několik dlouhých minut byl vidět pouze ocásek a hrozilo zadušení koťátka, které bylo v porodních cestách otočené bříškem nahoru, bylo nutné do porodu zasáhnout a budoucí mamince a koťátku pomoci. Naštěstí všechno dobře dopadlo, kočičí miminko přežilo. Do života si ale nese poškozený koneček ocásku. Došlo k porušení míchy a tak je jeho špička bez inervace. Na nápravu asi není naděje, nicméně za její život to určitě stálo. Další porod už proběhl bez potíží a šest dalších sourozenců na sebe nenechalo dlouho čekat.

 

5.-6.3. 2011 - mezinárodní výstava koček Hotel Pyramida Praha

Je 15.5. a konečně jsem se po delší době dostala k aktualizaci, takže postupně doplním to nejdůležitější, co se událo od začátku března do současnosti.

Na výstavě v Pyramidě se zúčastnila po oba dny Bonnie. Odvezla si dvakrát titul CACS. V sobotu se moc líbila paní Gustatiene, která jí v pěkné konkurenci udělila i další BIV. V neděli pro malý počet soutěžících se soutěž BIV neuskutečnila.

Aby byla výstava napínavější, vzali jsme s sebou v sobotu koťátka. Kluci vyhráli BOB.

V neděli si vystavování nacvičoval opět Frankie a jen o chloupek mu po velkém váhání u paní Tarabini unikla nominace do BIS, takže si nakonec odvezl alespoň pěknou EX 1.

12.-13. 2. 2011 - mezinárodní výstava koček Kongresové centrum Praha

Z prvního výstavního dne si odvezla Bonnie svůj předposlední CAGCIB a vítězství ve varietě.

Nádherný samostatný posudek a hodnocení ex 1 od paní MUDr Říhové, které se velice líbila, dostala maličká Sissy. Nominaci do BIS získalo sfinxátko. Sissy je to nejklasičtější opravdu britské stříbřité koťátko, jaké jsem zatím viděla. Už od malička je to prostě kulaťoučká briťulka. Přikřižováním exotických, perských a amerických krátkosrstých kočiček se staly stříbrné kresbové kočky ve svém typu značně variabilní a občas se ztrácí vztah mezi pojmenováním britská (ve smyslu britský standard) x stříbřitá s kresbou. Sissy zůstane doma a pevně věřím, že v ní konečně získáme cenný chovný prvek, který pomůže k zlepšení výše zmíněné korelace.  Má nádhernou čistou stříbrnou i černou barvu, výrazné černé oddělené tečky. Tělo je  krátké, hluboké, silné tlapky, krátký silný zakulacený ocas, kvalita srsti je opravdu nevídaná, doufám, že si ji podrží do dospělosti. Podsada je hustá přesně, jak má být. Hlavička je kulaťoučká s krásně klenutým čelem, má malinká široce nasazená ouška, velké, velmi dobře zelenající oči, silnou bradičku. Její jedinou vadou je o malinko kratší, i když pěkně rovný nos. Vůbec bych se nezlobila, kdyby jí ještě trošku poporostl, ale i když tak zůstane, ještě pořád je " v normě". Není nic milejšího, než když mně ráno přijde do postele pošimrat na tváři svými vousky a tichounce při tom přede. Je to naše sluníčko.

V neděli dokončila Bonnie získáním osmého CAGCIBu cestu k titulu mezinárodní grandšampionka. Gratulujeme!!!!

Velkým a příjemným překvapením bylo umístění kocourka Farao Igmu Sapa. Chtěli jsme na něj získat samostatný posudek a tak jsme ho přihlásili do kategorie kočičích mrňátek ve věku 3 až 6 měsíců. Konkurence pro BIV byla s dospělými kočkami opravdu velká. Mj. se soutěže zúčastnila překrásná mohutná kočička, které v sobotu jen o chloupek unikla nominace do BIS atp. Prostě moc velké naděje jsme si nedělali. Když pan Peltonen vyhlásil jako nejkrásnější zvíře ve varietě právě našeho malinkého chlapečka, měli jsme obrovskou radost a ještě větší, když ho nominoval do BIS. O jeden hlas mu pak uniklo vítězství v celé soutěži.

Od samostatného posuzování se Farao musel přesunout ještě k ostatním sourozencům a spolu s nimi pak vybojoval další vítězství v BIS v kategorii vrhy.

 

 

Pár fotografií našeho mramorovaného chlapečka, který zůstává jako naše chovná naděje doma

Frankie Sam

 

 

 

 

6.2.2011 - International Cat Show Bratislava

Klidná výstava ve Viničném na Slovensku měla pro nás trochu netradiční průběh. Andy si odvezl svůj první titul CACS získaný ve třídě mezinárodních grandšampionů a velikou pochvalu od pana Erika Reijerse. Ocenil jeho nádhernou hlavu, mezi stříbrnými kocoury nezvykle perfektní stavbu těla... Vítězství v BIV mu však tentokrát "vyfoukla" jeho mladší sestřička Beauty! Panu Reijersovi se líbily její nádherné zelené oči a hlavně krásná kontrastní kresba. Byl to bonus k třetímu ocenění CACIB a tím k získání titulu mezinárodní šampionka.

Z mramorovaných zástupců naší kočičí rodinky se výstavy zůčastnil kromě Bonnie i maličký Frankie Sam. Byla to jeho úplně první samostatná výstava. Poprvé jel sám bez ostatních brášků a sestřiček. Celou cestu tichoučce plakal, pokud si s ním někdo nehrál nebo ho nešimral na bříšku. Doufám, že až příště pojede na další výstavu, bude už vědět, že ho nechceme opustit a že se zase vrátí do svého pelíšku a nebude potřebovat neustále ujišťovat, že jsme s ním a máme ho stráááášně rádi a vůbec, ale vůbec nikdy ho neopustíme.

Ve výstavní kleci se už tvářil celkem spokojeně, zvlášť, když tam byla spousta hraček. Když jsme čekali na posouzení, nejdříve si v pelíšku na klíně pacičkoval a nakonec z toho všeho usnul.  Bylo nám skoro líto ho budit, aby mohl zkusit, jaké je to při posuzování. Pan Sagurski napsal do posudku silný kocourek s excelentními nožičkami a packami :). Hlavička kulatá, nádherný profil, nos a čelo. Oči excelentně zelené a otevřené, uši široce nasazené....líbil se až po samý ocásek, který má prý krásně silný a krátký. Celkový dojem - prý excelentní líbezný kocourek a velikánskou jedničku do výsledku hodnocení. Nominaci do BIS nám po dlouhém rozmýšlení přebral starší krémový kocourek, který to naše miminko knokautoval na váhu . Příště jim to nedarujem, jen co budem trochu starší !

Bonninka opět nezklamala a získala do své sbírky další titul CAGCIB a nominaci do BIS. Přesto, že byla zvolena za jednu ze tří nejkrásnějších koček výstavy, s trochu smíšenými pocity jsme přijali verdikt, že o vítězi se rozhodne při rovnosti hlasů LOSEM!!! Vím, že je velmi těžké při hodnocení v Best in show posoudit, která z kočiček je opravdu ta nejkrásnější, protože se jednak posuzují různá plemena, jednak je podmínkou k nominaci dosažení 97 bodů ze 100 možných a tak má každý rozhodčí podle mého názoru velmi těžký úkol a mnohdy se rozhoduje více sympatiemi k určitému plemeni než podle bodů. Vím také, že je vše v souladu s výstavním řádem FIFE, nicméně asi by mne vítězství získané losem zase tak moc nepotěšilo. Bylo by myslím spravedlivější, kdyby se hodnotilo opakovaně a na vítězi by se museli rozhodčí dohodnout pomocí argumentů tak, jako je tomu třeba u soudu. Pokud by se neshodli, získaly by BIS obě kočky, protože jsou zjevně stejně krásné. Předpisy FIFE zcela jistě nezměním, takže nezbývá než se radovat alespoň z toho, že Bonnie měla stejný počet hlasů jako vítězka.

 

 

15. a 16. 1. 2011 - Star Show Prague

Výstava v pražském hotelu Clarion byla velice příjemná a dobře zorganizovaná. Účastnil se jí úctyhodný počet kočičích krásek a krasavců, takže se bylo opravdu na co dívat. Poslední číslo klece v katalogu bylo 341 a to vrhy, které jsou početnější, jsou pod jedním katalogovým číslem, takže odhaduji, že výstavy se účastnilo kolem 400 soutěžících koček !!

Bonninka si dojela pro další dva tituly CAGCIB. V sobotu získala nominaci do BIS a podle počtu hlasů se umístila v celkovém hodnocení na krásném  druhém místě. Blahopřejeme i k té "bramborové" medaili .

Andy si nadělil k poslednímu osmému CAGCIBu, který mu scházel k získání titulu Mezinárodní grandšampion ještě jeden dárek a to vítězství svých potomků v BIS !!!

Po oba dny byla nezvykle velká konkurence v kategorii vrhy. V sobotu jsme přihlásili všechna koťata z vrhu F. I když většina vystavovatelů obyčejně vybere do soutěže jen tři nejlepší koťátka z vrhu, my jsme chtěli  získat kvalifikovaný posudek na každé z nich. U vrhů se kromě exteriéru hodnotí i jeho vyrovnanost. Byli jsme si toho  vědomi, ale stejně jsme vzali i Fleur, abychom předvedli všechny naše kluky a holčičky. Briťulky se vyvíjejí dvěma způsoby. Některá koťátka jsou už od malička pěkná "boubelatá", některá začnou rychleji růst a určitou dobu jsou "samá ruka, samá noha" a zakulatí se až později. Kočička  Fleur patří do druhé skupiny a tak i když je krásná s vynikajícím barevným kontrastem, nádhernýma očima a hezkou hlavičkou, ke čtyřem ostatním koťátkům, která jsou jako malí medvídci její štíhlé boky příliš neladily. Po velkém souboji nám vítězství uniklo o chloupek a titul získala po dlouhém rozhodování trojice burmil. Blahopřejeme.

V neděli jsme se soustředili na vyrovnanost představovaných koťátek a Fleur zůstala doma. Tentokrát nám vítězství neuniklo. Rozhodčí nás při konečném hodnocení napínal do poslední chvíle, protože si nechal předvést všechna koťata a nám řekl, ať ta naše necháme ještě v klidu v přepravce, protože o vítězi už má stejně jasno. Vypadalo to, jako by s námi už nepočítal . Všechny předvedené kočičí děti se nám zdály hezké a tak jsme se pomalu smiřovali s tím, že tentokrát budeme v poli poražených. Když ty naše nakonec označil za nejkrásnější, měli jsme óóóóóóóbrovskou radost. Koťátka za své vítězství dostala nový veliký pelíšek, mlsáníčko, granulky, hračky a nádherný velikananánský modrý pohár.

Doma dostaly všechny kočičky tolik dobrot za odměnu, že jsme už měli trochu strach, aby je nakonec ze samé slávy nerozbolelo bříško.

 

31.12.2010 PF

 

 

23.12.2010 - nová zábava

Koťátka vymyslela hned dvě nové hry. Kromě prolézání mezi stonky nilského papyrusu, jejich ohýbání a postupné likvidace (nápadně připomínají kočičí mávátka, ale jsou mnóóóóhem větší a lepší!), což bravurně zvládala již dříve, zjistili, že je nesmírná prča vyhrabávat zeminu  z velikého květináče strelitzie. Celá plocha květináče je pokrytá poskakujícími kočičaty a majestátní květ se nad nimi pohupuje a marně se snaží udržet si důstojnost.

Nová hra číslo dvě je klouzání na mokré čerstvě umyté podlaze zpestřená o honičku za smetákem. Konečně jsem přišla na to, že předvánoční úklid může být i pěkná psina, tedy pardon kočičina.

 

22.12.2010 - návštěva u poradce chovu

Dva dny před Vánocemi jsme koťátka naskládali do velikého červeného látkového boxu s černými síťovanými okénky (strašně jim to v něm slušelo!). Aby jim cesta dobře ubíhala, dostali hračky, takže se nenudili ani chviličku. Kočičí školka budila pozornost po celou cestu, protože jsme vzhledem ke sněhové kalamitě nakonec museli nechat auto na parkovišti a jeli dál tramvají. Paní Jana Knýová nás mile přivítala a k posouzení koťátek si přizvala i svou dceru, paní Lindu. Obě jsou zkušenými posuzovatelkami a chovatelkami, takže jejich názor byl pro nás nesmírně cenný. Koťátka byla ohodnocena velice příznivě, velice se líbil zejména vrh F. Touto cestou bych jim oběma chtěla ještě jednou poděkovat za to, že se nám v tomto předvánočním čase byly ochotné tak dlouho a důkladně věnovat. Domů jsme jeli pyšní na své kočičí dětičky, dělají nám opravdu radost!

 

18. -19. 12. MVK Praha

Mrazivý víkend jsme strávili v příjemně vytopené hale v pražské Stromovce. Oba dny se zúčastnili Andy, Bonnie a Beauty. Všichni tři nám udělali velkou radost.

Andy v sobotu získal další titul CAGCIB, Beauty svůj první CACIB a Bonninka CAGCIB a nominaci do BIS, mezi čtyři nejkrásnější kočičky výstavy.

Stejný výsledek měla i nedělní soutěž, jen s tím rozdílem, že alespoň v kategorii stříbřitých tečkovaných bylo možné sestavit dostatečný počet kočiček pro vyhlášení vítěze BIV, kterým se stal Andy.

2.12.2010 - Rostou, rostou?

    Jako houby po dešti!

28.11.2010 - MVK Kladno

Do Kladna je to od nás jen kousek, takže jsme využili této příležitosti a vyjeli s Bonninkou, Andym i s Beauty.

Bonnie zopakovala svůj výsledek z Nitry a  kromě ocenění CAGCIB zvítězila v BIV a opět proměnila nominaci do BIS a stala se nejkrásnější chovnou krátkosrstou kočičkou výstavy. Souboj byl napínavý. Každý rozhodčí měl své "želízko v ohni" a tak dvě nejhezčí kočičky dostaly po dvou hlasech. V závěrečném rozstřelu hodnotili rozhodčí, kteří v prvním kole svůj hlas vítězkám nedali. Tentokrát bylo rozhodnutí jednoznačné - 4:0 pro Bonnie. Bonnince se tedy nakonec podařilo získat hlasy všech rozhodčích. V tom okamžiku ale řekla dost a zmizela v zákulisí. Naštěstí se jí podařilo brzo najít a všechno dobře dopadlo. 

Beauty opět získala CAC a dosáhla tak titulu šampion. Rozhodčí nás přesvědčila, že je tak hezká, že bychom s ní měli dál pokračovat v soutěžích ve třídě šampionů, i když jsme to původně neměli v úmyslu.

Andy měl smolný den. Titul CAGCIB sice získal, bohužel se ale projevila jeho alergie na prach z ptačího peří, která stála i za jeho letními zdravotními obtížemi. V sále, kde byla uspořádána výstava, bývají pravidelné burzy exotického ptactva. Uvědomili jsme si to, až když začal kašlat a z těžka oddychovat. Trvalo ještě několik hodin po návratu domů, než zase začal vrnět a přišel se pomazlit.

27.11.2010 - MVK Nitra

Po delší odmlce jsme opět vyrazili na výstavu. Protože Bonnie potřebovala zahraniční titul, rozjeli jsme se do Nitry na Slovensku. Protože to hodně slušelo i Beauty a Andy konečně téměř vyměnil letní oblek za zimní kožíšek, přihlásili jsme i je. Bonnie opět nezklamala a kromě posledního CACIBU, který jí chyběl k získání titulu mezinárodní šampion získala do své sbírky další vítězství v BIV a tentokrát i vítězství v BIS. Stala se nejkrásnější chovnou krátkosrstou kočkou výstavy. 

Andy  soutěžil v kategorii  mezinárodních šampionů a i on "zabodoval". Kromě  CAGCIBU a vítězství v BIV dostal i nominaci do BIS. Vítězství mu uniklo o jeden hlas.

Beauty dostala další CAC a krásný posudek.

 

 

13.10.2010 Sofi má koťátka

Naše malá Sofi nás nenechala vyspat a hned po Ashlince přišla i její hodinka. Pět pruhovaných a tečkovaných miminek přišlo na svět nad ránem. Sofi se povedly dvě krásné holčičky. Jedna má mramorovaný a druhá tečkovaný kožíšek. Ze tří brášků je jeden mramorovaný a dva jsou puntíci.

11.10. Ashlie je opět maminkou

Po dlouhé dva dny trvajícím porodu přišlo na svět 6 krásných koťátek. Dvě holčičky - jedna tečkovaná a druhá mramorečka a čtyři kluci - opět jeden mramoráček, dva tečkovaní a jako obrovské překvapení i jeden modrý plyšáček!!!

září 2010 - velká ztráta

Dlouho jsem odkládala zapsání nejsmutnější události, jaká nás potkala. Navždycky vyhasly nádherné oči naší zlaté Zoince. Do posledního večera na sobě nedala znát, že trpí. Ještě večer před tím, než umřela se nechala podrbat na bříšku na dobrou noc a vypadala spokojeně. Následující den ráno ve 4 hodiny jsme ji našli mrtvou.  Neumím popsat šok a nekonečný smutek. Bylo to tak náhlé, nečekané, že jsem v první chvíli zkoušela Zoe hlazením probrat zpátky k životu, než jsem si uvědomila, že už jí nemůžu pomoci. Nikdy nezapomenu na její skleněné nesmírně hluboké oči, které se dívaly někam nekonečně daleko....Veterinář po pitvě konstatoval záludnou příčinu smrti. Byla jí torze a zánět dělohy, diagnóza klinickým vyšetřením byla předem prakticky vyloučena, muselo by se provést otevření břišní dutiny v narkóze. Strašně se nám stýská.

3.8.2010 - Andyho onemocnění

Dnes jsme využili vzácné možnosti nechat Andyho vyšetřit u našeho předního odborníka na kardiologii, který tento obor vyučoval 12 let na Veterinární univerzitě v Brně, na renomované klinice s jedním z nejlepších přístrojových vybavení v republice, vč. Doplerova sonografu.

Abych se přiznala, vystrašily mne příznaky provázející Andyho onemocnění. Někteří vystavovatelé mi nahnali husí kůži tím, že jim připadaly podobné těm, které jsou způsobeny strašnou a pro kočky smrtelnou nemocí - HCM.

Na základě podrobného a velmi erudovaného vyšetření lékař obě formy srdeční kardiomyopatie zcela a jednoznačně vyloučil. Nemusím říkat jak se nám ulevilo.

Andy bude zase 100% zdravý kocourek a už se těšíme na další výstavy, jen musíme počkat, až mu zase naroste srst, kterou bylo nutné kvůli vyšetření odstranit.

 


31.7. a 1.8. 2010 MVK Praha

V sobotu a v neděli proběhla v pražské Stromovce tradiční výstava koček. Oba dny jsme se zůčastnili s malou Sofi a Andym. Sofinka v sobotu úspěšně vybojovala své první malé vítězství - svůj první CAC v otevřené třídě a nádherný posudek, i když je ještě spíš tenager než dospělá kočička. Andy byl velmi úspěšný. U posuzovatelky paní Tarabini získal svůj další titul CAGCIB a byl nominován do BIS mezi pět nejkrásnějších krátkosrstých kocourů celé výstavy.

V neděli rozhodla paní A Wilczek, že Sofi, i když je ve všech hodnocených kritériích excelentní, potřebuje ještě více vyspět a hlavně přibrat a zmohutnět a po velmi dlouhém rozmýšlení udělila titul krásné stejně staré kočičce, která na rozdíl od Sofi už opravdu více připomínala dospělou kočku. Sofi to bylo úplně jedno a už odpoledne po návratu domů se začala honit s našimi odrůstajícími koťaty, jako by nám chtěla říci - dejte mi pokoj, mám ještě dost času na dospělé starosti s parádou.

Andy sice opět zabodoval, radost nám ale zkalila starost o jeho zdraví. Už v sobotu těžko snášel horko, obtížně dýchal s otevřenou tlamičkou. Jak jen to šlo, byli jsme s ním venku ve stínu na kšírkách, aby se ochladil. Odpoledne se zlepšil a zbytek výstavy v klidu prospal v kleci. V neděli od rána začal těžce oddychovat. Až do posuzování jsme se ho snažili ochlazovat. Paní Wilczek se velice líbil, když pohladila a hodnotila jeho nádhernou srst, s úsměvem konstatovala, že si asi nevšiml, že je léto a získal další titul CAGCIB. V době, kdy jsme čekali na určení vítěze BIV už jsme se sháněli po veterináři. Na výstavě nebyl k dispozici a tak jsme se rozhodli, že odjedeme předčasně a navštívíme veterinární kliniku pana Vlacha.

Přes zdravotní handicap zvítězil Andy v nesmírně kvalitní konkurenci i jako nejkrásnější kočka ve varietě (BIV). V té době jsme se už ale opravdu nemohli z tak krásného úspěchu radovat. I když rozhodčí vyjádřila politování nad tím, že se nechceme zůčastnit nominace do BIS, protože se jí Andy opravdu velmi líbil, pochopila naše obavy a důvody, proč upřednostníme jeho zdraví před pokračováním v soutěži.

Na kliniku jsme dorazili za několik dlouhých minut s obrovskými obavami. Andy měl tmavý jazyk, dýchal i bříškem a byl úplně poddajný, bez energie. Na rentgenu se ukázalo, že se jedná o zápal plic. Ihned dostal antibiotika. Doma se začal pomaličku zklidňovat, do druhého dne se jeho stav velice zlepšil a dnes už je to zase náš miláček Andy tak, jak ho známe. Vrní, mazlí se, mrouká na sebe před zrcadlem a hlavně už zase pokouší kočky a zpívá "Holkýýý já jsem tadýýýý!" :).

Spadl nám obrovský balvan ze srdce a děkujeme všem, kteří s námi naše obavy sdíleli a jejich soucit a účast určitě pomohla Andymu na cestě k uzdravení.


 

 

Andyho odchovy

 

 

 

 

 

                               Maličký Maxík

 

 

 


 

 



 





free counters